1 november 1993 ◄•► 1 november 2018De tijd vliegt, helemaal als je een moment stilstaat en achteromkijkt. Daar was ik dan, 28 jaren jong en geen idee wat me te wachten stond. Helemaal nieuw in de uitvaartzorg. En nu 25 jaar later ben ik een “oude rot” in het vak. Wat ik mij dan afvraag is, zit ik helemaal vastgeroest in mijn eigen stramien, zit er nog vernieuwing in en is mijn kennis nog actueel.

Ja, nog steeds zijn er goeie ideeën over mogelijkheden, per situatie aangepast. Unieke ideeën zoals foto’s op een wand, wat niet overal kan, maar als het kan is het een uniek iets. Velen stonden de foto’s te bekijken, met een glimlach op de mond. Het waren geen super foto’s, maar wel veel dierbare herinneringen.
Zolang ik nog ideeën heb en toevoeg aan mijn ervaringen, kan ik steeds meer voor u betekenen. Niet alles hoeft standaard, niet alles hoeft via de geijkte weg.

Is er dan veel veranderd in de afgelopen 25 jaar. Ja, best wel. Er is een grotere diversiteit in materialen zoals kisten, lijkwades enzovoort. Technisch is er veel meer mogelijk met rouwdrukwerk, grafnaambordjes, kistbelettering, uitvaart fotografie, beeld opnames en ga zo maar door.

Maar het meest bent u verandert, u die tegenover mij zit aan tafel. U weet veel meer, u vraagt veel meer en u heeft veel meer kennis en dat is prettig. Het maakt dat u mij uitdaagt om mijn kennis actueel te houden. Steeds weer zal ik proberen u meer te inspireren met uw eigen ideeën en wensen als uitgangspunt.
25 jaar later, nog steeds gepassioneerd over mijn vak, nog steeds de motivatie om een nog betere uitvaartverzorger te worden, nog steeds vol energie om u te helpen in een periode waarin u steun nodig heeft, in welke vorm dan ook. Ik sta voor u klaar, 24 uur per dag. Baptist uitvaartzorg 2023