Bloemen

Een rouwbloemstuk is bij uitstek geschikt om uw emoties en gevoelens in te verwerken. Met mijn ruime ervaring in rouwbloemen besef ik als geen ander hoe belangrijk het is dat uw opdracht correct en tijdig geleverd wordt.

Baptist uitvaartzorg heeft een samenwerking met Luyckx Uitvaartbloemen, mijn vertrouwde partner voor al uw bloemenbestellingen. De mogelijkheden zijn zeer divers. Voor meer inspiratie, bezoek de site van Luyckx Uitvaartbloemen.

Soms vertellen bloemen wat je zelf niet kunt zeggen. Maar welke bloemen kies je? Er zijn geen strenge regels voor, belangrijk is vooral dat het goed voelt. Misschien verwoorden ze een herinnering of kies je de lievelingsbloem- of kleur van de overledene.

rouwen en de symboliek van bloemen

Agapanthus
De bijnaam van Agapanthus is ‘bloem der liefde’, van het Griekse ‘agape’ (liefde) en ‘anthos’ (bloem). Voor iemand waar je heel veel van houdt.

Alstroemeria
De Alstroemeria staat symbool voor een langdurige vriendschap. Een mooie keuze bij het samenstellen van een rouwboeket voor een goede vriend of vriendin.

Calla
De Calla staat voor zuiverheid, sympathie en schoonheid. Ook de vorm van de bloem, met de gestileerde kelken, leent zich goed voor een liggend rouwstuk.

Chrysant
Vooral in Azië wordt de witte en gele chrysant veel gebruikt bij afscheid. Deze 'gouden bloem' staat in die landen vol van betekenis.

Cymbidium
Deze stijlvolle orchidee is in China een speciaal geschenk voor vrienden, want de Cymbidium staat symbool voor een gewaardeerde en gerespecteerde vriendschap.

Dhalia
De dahlia staat symbool voor weelde, kracht en voor de boodschap ‘voor altijd de jouwe’. Vooral dit laatste is een prachtige boodschap voor een overleden partner.

Freesia
Naast de dahlia, is de zacht geurende freesia een mooie keuze bij het overlijden van een levenspartner. De bloem staat namelijk symbool voor onvoorwaardelijke liefde.

Hortensia
Hortensia, of Hydrangea, staat symbool voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. De kleuren van de hortensia symboliseren liefde, harmonie en vrede. Dat maakt dit een mooie bloem voor een rouwboeket.

Lelie
Je verwachtte 'm misschien al in dit rijtje. De lelie staat voor vergankelijkheid en de pure uitstraling van de bloem geeft uitdrukking aan emoties in tijden van verlies en rouw.

Lisianthus
De Lisianthus staat voor waardering, dankbaarheid en charisma. Met deze bloem zeg je dankjewel tegen de overledene.

Orchidee
De orchidee staat voor zuivere vriendschap en is, net als de Alstroemeria, een passende bloem als je afscheid moet nemen van een mooie vriendschap.

Roos
Als er een bloem is die de liefde uitspreekt, dan is het de roos wel. Dat maakt de bloem een liefdevolle bloem voor een rouwboeket, of om los mee te nemen naar een uitvaart.

Solidago
Deze bloem geeft steun in een moeilijke tijd en is daarom ook een attent gebaar naar de nabestaanden. Je kunt jezelf natuurlijk ook trakteren op een troostend boeket met de Solidago erin.


© Baptist uitvaartzorg 2024