Wat zijn de kosten van een uitvaart

Ieder mens is uniek, iedere uitvaart is dat ook. Elke uitvaart, begrafenis of crematie is anders en zal andere kosten met zich mee brengen. Het is daarom moeilijk te zeggen wat een begrafenis of crematie gemiddeld kost. Het hangt sterk af van de wensen die u heeft en van verschillende situaties.

Hieronder staan enkele onderdelen beschreven waaraan u kunt denken bij het regelen van een uitvaart. Helaas is het onmogelijk om alle tarieven te noemen omdat ze, zoals gezegd, afhangen van de situatie en van uw persoonlijke keuzes.

Wanneer u behoefte heeft aan meer informatie over de kosten van een uitvaart, neem dan gerust contact op met Baptist uitvaartzorg. Ik maak geheel kosteloos en vrijblijvend een kostenoverzicht op maat, toegespitst op uw wensen.

Hier treft u de kosten aan van de dienstverlening welke over het algemeen vóór de dag van de uitvaart gebeuren.

Uitvaarttarief 2024 - (v.a.) €1.550,00
Het uitvaarttarief bestaat o.a. uit:
• het volledig bespreken, vormgeven en uitvoeren van de uitvaart;
• het verzorgen van alle wettelijke formaliteiten voor de uitvaart;
• het maken van afspraken met derden zoals voorganger, spreker, koster, bloemist, krant, steenhouwer, cateraar enz.;
• het gebruik van de benodigde materialen rondom de uitvaart;
• het voorschieten van diverse vooruit te betalen bedragen;
• eventueel begeleiding in het uitzoeken van een grafmonument of urn;

Uitvaarttarief 2024 (0 t/m 4 jr.) - Kosteloos
Dienstverlening zelfde als uitvaarttarief 2023

Rouwadvertentie - op aanvraag
Het plaatsen van een rouwadvertentie brengt ook kosten met zich mee. Bij een lokale krant moet u rekenen op een bedrag vanaf zo'n € 350,00 tot € 950,00 en in een groot landelijk dagblad moet u al snel denken aan € 1.400,00 tot € 3.000,00.

Overbrengen - € 255,00
Dit zijn de kosten die worden gerekend voor het overbrengen van de overledene van de locatie van overlijden naar de locatie waar de opbaring plaats zal vinden. Ook voor een extra verplaatsing van de overledene naar bijvoorbeeld een kerk of condoleancegelegenheid zal dit tarief worden gerekend. In beide gevallen zal de overbrenging plaatsvinden in een standaard rouwauto binnen een grens van 50 km.

Thuis opbaring - € 380,00
Thuisopbaring inclusief de benodigde rouwgoederen tijdens de hele duur tussen overlijden en uitvaart.

Opbaring elders - op aanvraag
Dit kan een opbaring zijn in een uitvaartcentrum, maar ook in een kerk of op een andere locatie.

Laatste verzorging - € 325,00
De laatste verzorging omvat:
• het wassen en verzorgen van de overledene;
• het kleden van de overledene
• het netjes in de kist of op bed leggen van de overledene;
• de benodigde materialen die nodig zijn voor de laatste verzorging

Drukwerk rouwkaarten (50 stuks v.a.) - € 162,50
Geen rouwkaart is hetzelfde. Er zijn veel mogelijkheden en dat maakt dat de kosten hierin variëren. Baptist uitvaartzorg kan al uw drukwerk verzorgen of laten verzorgen. Denk hierbij aan rouwkaart, liturgie en dankkaart. Allemaal in dezelfde lijn!

Hier treft u de kosten aan van de dienstverlening die over het algemeen op de dag van de uitvaart gebeuren.

Grafkosten - locatie gebonden
De kosten van begraven lopen per gemeente en begraafplaats uiteen. De tarieven zijn via de betreffende begraafplaats of via Baptist uitvaartzorg opvraagbaar.

Crematiekosten - locatie gebonden
De kosten van cremeren verschillen per crematorium. De tarieven zijn via het betreffende crematorium of via Baptist uitvaartzorg opvraagbaar.

Kerkelijke kosten - locatie gebonden
De kosten die voor het gebruik van een kerkgebouw worden gerekend zijn per kerk wisselend. Ook hangt dit af van verschillende situaties.

Rouwvervoer (standaard rouwauto binnen een straal van 50 km) - € 255,00
Met betrekking tot rouwvervoer is er veel mogelijk. Buiten de traditionele zwarte rouwauto kunt u ook kiezen uit diverse kleuren. Ook andere vormen van vervoer zijn mogelijk zoals o.a. een rouwkoets of een uitvaartbus.

Spreker/voorganger - op aanvraag
Een professioneel uitvaartspreker of funerair spreker kan een prachtige bijdrage leveren aan het laatste afscheid, maar neemt wel kosten met zich mee. Een voorganger kan ook een vergoeding vragen voor het leiden van een dienst.

Livemuziek - op aanvraag
Bij livemuziek kunt u denken aan een organist of pianist, maar ook aan een combo of zanggroep. Baptist uitvaartzorg heeft verschillende contacten om livemuziek bij een uitvaart te kunnen regelen.

Dragers (vier dragers, onderhands dragen, 2 uur) - € 587,00
Het begeleiden van de kist op de dag van de uitvaart kan door familie gebeuren. Als u ervoor kiest om professionele dragers te laten dragen behoort dat tot de mogelijkheden. De kosten hiervan hangen af van de tijdsduur welke de dragers worden ingezet. U hebt de keuze tussen een heren-, dames-, of een gemengd team die de kist onderhands dragen of schouderen.

Bloemen - op aanvraag
Bloemen kunnen goed bij een uitvaart passen. Er is een royale keuze in verschillende arrangementen en boeketten. Voorbeelden hiervan vindt u op de website van Luyckx Uitvaartbloemen.

Opname van het afscheid - op aanvraag
Het afscheid kan op verschillende manieren worden vastgelegd. Denk hierbij aan dvd-opname, fotografie of enkel een geluidsopname. Meer informatie vindt u op de websites van: • Karin HulstAR video

Catering - op aanvraag
Wat betreft de catering tijdens de condoleance kunt u kiezen voor bijvoorbeeld koffie, cake en broodjes, maar een glaasje wijn, jus d'orange en een bittergarnituur behoren ook tot de mogelijkheden. Niets moet; kijk gewoon wat bij u past!

Hier treft u de kosten aan van de dienstverlening die over het algemeen na de dag van de uitvaart zal passeren.

Grafmonument - op aanvraag
Op het gebied van grafmonumenten is er heel veel mogelijk. De kosten hiervan verschillen hierdoor enorm. Laat u adviseren door een gerenommeerde steenhouwer waar u een goed gevoel bij heeft.

Asbestemming - op aanvraag
Op het gebied van asbestemming (dat wat er met de as gebeurt na de crematie) is er heel veel mogelijk. De kosten hiervan verschillen hierdoor enorm. De as moet wettelijk één maand bewaard worden bij het crematorium. Ik adviseer u om een beslissing niet te snel te nemen.

Dankbetuigingen (50 stuks v.a.) - € 125,00
Dankbetuigingen (ook wel bedankkaartjes of dankaartjes genoemd) worden in de regel tussen de vier en zes weken na de uitvaart verzonden. U kunt hiermee iedereen bedanken die bij de uitvaart aanwezig was of die u op andere wijze tot steun is geweest in de tijd voor of na het overlijden. Indien u dit wenst kan er eventueel een dankadvertentie worden geplaatst. De kosten hiervan verschillen per krant.

Grafnaambordje - kosteloos
Na de uitvaart duurt het vaak nog enig tijd voordat een definitief grafmonument kan worden geplaatst. Een graf zonder aanduiding maakt een graf onpersoonlijk, daarom biedt Baptist uitvaartzorg, in samenwerking met Tromp & Roggen Natuursteen, prachtige tijdelijke grafnaambordjes voor een mooi en tijdelijke markering van het graf. Op deze manier heeft u de gelegenheid om in alle rust een definitief grafmonument uit te zoeken.


Alle prijzen zijn onder voorbehoud van druk- en zetfouten.
Baptist uitvaartzorg heeft het recht op elk moment de prijzen aan te passen.


© Baptist uitvaartzorg 2024