Ik hoop u hiermee van dienst te zijn, maar mocht uw vraag hier niet bijstaan of is er toch nog iets onduidelijk, zoek gerust contact met Baptist uitvaartzorg. Ik help u graag.
Ja, dat mag altijd! Soms hebben uitvaartverzekeraars of uitvaartverenigingen afspraken met bepaalde uitvaartondernemingen, maar u bent niet verplicht hen in te schakelen.
U bent altijd vrij in uw keuze. Soms is een gecontracteerde uitvaartverzorger iets goedkoper, maar lang niet altijd. De kosten van een uitvaart zijn namelijk altijd afhankelijk van uw persoonlijke wensen.
Als u meer wilt weten over de kosten van een uitvaart, neemt u dan gerust contact met mij op telefoonnummer: 0591-232 103. Ik maak graag een afspraak voor een gesprek om uw uitvaartwensen en de kosten te bespreken. Dat is gratis en geheel vrijblijvend.
Nee, een uitvaartkist is niet verplicht. Als er geen kist wordt gebruikt moet het lichaam zijn gehuld in een wade of hoes. Het overbrengen vindt dan plaats met een opbaarplank of mand.
Uw familie of vrienden mogen de kist begeleiden. Het dragen van een kist op de schouders is echter geen eenvoudige zaak. Bespreek dit goed. Vaak is het begeleiden van de kist op een rijdende baar een goed alternatief. U bent in elk geval niet verplicht om professionele dragers in te schakelen.
Ja, dat mag. U kunt ervoor kiezen dit helemaal zelf te doen, al dan niet met begeleiding. Er is ook de mogelijkheid het samen met de medewerkers van de laatste verzorging doen, of kijken hoe zij het doen. In de meeste gevallen geldt bij laatste verzorging en het al dan niet zelf doen, gewoon uw hart volgen.
In de Wet op de lijkbezorging staat dat de uitvaart uiterlijk de zesde werkdag na de dag van overlijden moet plaatsvinden. De sterfdag, het weekend en erkende feestdagen tellen niet mee. De uitvaart mag echter niet eerder dan 36 uur na het overlijden gebeuren. Er kunnen omstandigheden zijn waardoor de uitvaart toch eerder of later zou moeten plaatsvinden. In sommige situaties is het mogelijk om uitstel van de uitvaart aan te vragen. Ook hierbij kan Baptist uitvaartzorg u van dienst zijn.
Dit is zo geregeld in de Wet op de lijkbezorging. Reden hiervoor is o.a. om nabestaanden ruimschoots de gelegenheid te geven om een beslissing te nemen over de asbestemming. Moet de as verstrooid worden, moet het in een urn mee naar huis of in een urnengraf? Of misschien toch op zee uitstrooien? Of zijn er nog andere mogelijkheden? Allemaal vragen waar een afgewogen antwoord op gegeven moet worden. Vandaar de periode van één maand.
Maar ook hier geldt: er zijn situaties denkbaar waarbij de as eigenlijk eerder vrijgegeven zou moeten worden. Daar is echter toestemming voor nodig van het Openbaar Ministerie. Natuurlijk kan Baptist uitvaartzorg u ook hierbij behulpzaam zijn.
Ja, in principe wel. Er zijn echter wel een paar restricties. Zo moet u bijvoorbeeld toestemming hebben van de eigenaar van de grond waar u de as wilt verstrooien.
Ja zeker. Dat is natuurlijk het mooist. Want u bent niet verplicht een keuze te maken uit de collectie van Baptist uitvaartzorg.
De kosten van een uitvaart zijn helemaal afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Tussen cremeren of begraven zit al een groot prijsverschil, maar daarnaast zijn er nog verschillen in bijvoorbeeld de keuze van de uitvaartkist, plaats van opbaring, soort rouwauto, wel of geen plechtigheid (en zo ja, waar dan), enzovoort.
Wilt u meer weten of de kosten van een uitvaart? Neemt u dan gerust contact met mij op: 0591-232 103. Ik maak graag een afspraak voor een gesprek om uw uitvaartwensen en de kosten te bespreken. Dat kost u niets en is geheel vrijblijvend.