Muziek

Tijdens de uitvaart kunt u met behulp van muziek een bepaalde sfeer creëren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de favoriete muziek van de overledene of muziek waarin een mooie boodschap verscholen ligt. U kunt een cd opzetten, maar er zijn ook muzikanten die speciaal voor de uitvaart kunnen worden ingehuurd.

Er bestaan geen regels voor muziek bij een uitvaart. U kunt muziek kiezen die u aan haar of hem doen denken, bijvoorbeeld omdat hij of zij dit altijd heel hard aanzette in de auto of omdat de tekst past bij degene die is overleden. Vraag gerust aan Baptist uitvaartzorg wat de mogelijkheden zijn.

muziek

Muziek maakt een uitvaart persoonlijk. Het zijn vaak de favoriete muziekstukken van de overledene die gedraaid worden en dat kan mooie herinneringen oproepen bij de nabestaanden en het kan veel troost bieden.

aantal muziekstukken

Er zijn geen regels voor het aantal muziekstukken dat ten gehore wordt gebracht. Het is afhankelijk van hoeveel de overledene en/of u van muziek houdt. Bedenk wel dat de mensen die het afscheid bijwonen niet zijn gekomen om alleen naar muziek te luisteren. De muziek moet een ondersteuning zijn in het afscheid. Soms is een muziekstuk passend nadat iemand heeft gesproken en hoort het bij de band die ze samen hadden.

wanneer de muziek aanleveren?

Bij de meeste crematoria is het verplicht de muziek 24 uur voor het afscheid aan te leveren. Dit is ook bij andere locaties een goed uitgangspunt. Het geeft de mogelijkheid de muziek te testen en eventueel aan te passen.

livemuziek tijdens de uitvaart

Livemuziek tijdens de uitvaart is iets waar steeds vaker voor wordt gekozen. Het zorgt namelijk voor een extra persoonlijke sfeer. Van tevoren kunt u met de muzikant of band het gesprek aangaan en duidelijk aangeven wat u graag zou willen en hoe u het zou willen.

livemuziek in verschillende soorten en maten

Er is livemuziek in verschillende soorten en maten. Wilt u een grote of een kleine band? Welke instrumenten geven de juiste toon aan de gekozen nummers? Gaat u voor instrumentaal of vocaal?

MusicaRosa treedt regelmatig op bij uitvaarten of een herdenkingsdienst. Dat kan in een crematorium of bij een kerkdienst zijn, maar bijvoorbeeld ook in een restaurant of buiten. MusicaRosa bestaat uit Mariska Oostijen – van der Kooi (zang) en Hans Kaldeway (piano).

De sopraan Martine Salomons treedt regelmatig op. In het klassieke repertoire kon u haar als sopraansoliste o.a. horen in The Messiah van Händel, De Mattheus Passion van Bach, The Schöpfung van Hayden en in het Requiem van Fauré. In 2013 zong ze de rol van Dido in de Opera “Dido and Aeneas”.
Ze zingt als soliste bij koren en harmonievereniging. Ze werkt samen met Henk Stekelenburg –pianist en voor het lichtere repertoire is ze een duo met gitarist Harry Fuhler.

© Baptist uitvaartzorg 2024