Dragers

Het dragen met professionele dragers moet een stijlvolle toevoeging zijn bij een uitvaart. Er zijn de laatste jaren studentengroepen gekomen die naast hun studie een (bij-)verdienste hebben. Deze studenten zijn allen eerst volledig opgeleid door vakmensen in de uitvaartverzorging. Op deze manier is ook Baptist uitvaartzorg in staat om een 'jonge en frisse dragersploeg' in te schakelen voor de uitvaart.

Het is belangrijk om de wensen van de familie zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren en zo bij te dragen aan een waardevolle afscheidsceremonie. Wat professionele dragers onderscheidend maakt is hun specialisatie in het ‘schouderen’: een methode van dragen waarbij zes of acht dragers de kist op de schouder nemen en deze naar de gewenste bestemming brengen. Wilt u meer informatie ontvangen over dragers tijdens uw uitvaart? Neem gerust contact op met Baptist uitvaartzorg.

Baptist uitvaartzorg

Als u dragers wenst in te huren heeft de keuze uit vier of zes dragers. Vier dragers begeleiden de kist op een rijdende baar, terwijl zes dragers de kist onderhands dragen of kunnen schouderen – een methode waarbij de kist op de schouders wordt gedragen. Deze manier van dragen is onder andere bekend van militaire en koninklijke uitvaarten en geeft een bijzonder statig en respectvol karakter aan de uitvaart. De keuze is uiteraard aan u.

Baptist uitvaartzorg

Naast heren draagteams is er ook de mogelijkheid een dames draagteam in te huren. Net als de heren zijn de dames getraind om te dragen en te schouderen en zijn ze tevens inzetbaar als gastdame of assistente. Als u geen voorkeur heeft voor een heren- of damesteam kunt u ook kiezen voor een gemengde groep.

© Baptist uitvaartzorg 2024