30 jaar uitvaartzorg

Bijzonder gespannen liep ik op mijn eerste dag in de uitvaartzorg het kantoor binnen. Geen idee wat mij te wachten stond. Opgewonden om een nieuw vak te leren en met van alles en nog wat bezig te zijn. Geen dag heb ik mij verveeld. Bij duizenden families aan tafel gezeten. Altijd bijzonder geïnteresseerd geweest in de verhalen die mij werden verteld. Altijd een luisterend oor. De praktische hulp als vanzelf sprekend. Ook proberen te stimuleren om verder te gaan als eerst gedacht. Altijd opzoek naar passende aanpassingen, oplossingen en mogelijkheden voor elke situatie.

"weet u wat gebruikelijk is?"
Dat weet ik wel, maar het hoeft niet op de gebruikelijke wijze. Het kan ook op een andere wijze, beter bij u passend. Daar voelt u zich vast prettiger bij. En soms is gebruikelijk passend en voelt u zich daar prettig bij. Het gaat al 30 jaar om u en niet om mij. Ik vraag al 30 jaar lang hoe u het graag wilt hebben, dat is voor u het beste.

enthousiast
Nog steeds kan ik enorm enthousiast worden van een persoonlijk touch, hoe klein ook. Het zit hem niet in wat we doen, maar in het waarom en voor wie we het doen. Dat maakt kleine dingen bijzonder en belangrijk.

vastgeroest
Zit ik vastgeroest in een bepaald stramien? Ik denk en hoop het niet, ik ben erg kritisch op mezelf. Eigenlijk is er nooit een uitvaart die voor mezelf perfect verloopt. U merkt daar niets van, maar ik wel! Er is altijd wel een klein dingetje waarvan ik vind dat het beter had gemoeten. Het houd mij scherp en attent, het maakt mij oplettend bij alles wat ik doe.

op naar de 35?
Als het aan mij ligt wel, ik zal ook in de toekomst blijven kijken naar vernieuwingen. Ik zal geboeid blijven door en in mensen, steeds zoekend naar wat bij u past en zo tot een uitvaart te komen zoals u dat wenst.

Baptist uitvaartzorg 2023