Uitvaartkisten

De keuze van een uitvaartkist is een emotionele gebeurtenis en is niet altijd gemakkelijk te maken. Wel of geen uitvaartkist is een persoonlijke keuze en dus geen verplichting. Een lijkwake of lijkhoes kan namelijk ook. Kiest u voor een uitvaartkist, dan is veel mogelijk. De keuze voor het soort uitvaartkist is heel persoonlijk. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een moderne kist of juist klassiek. Ook kan duurzaamheid van het materiaal een rol spelen in het maken van uw keuze.

Vaak wordt er gekozen voor een uitvaartkist die past bij de levensstijl en het karakter van de overleden persoon. Daarnaast is het natuurlijk ook verstandig om te kijken of de kist past binnen het budget dat beschikbaar is voor de uitvaart. Tijdens het regelen of voorbespreken van een uitvaart, kunt u samen met Baptist uitvaartzorg een keuze maken.

Wellicht staat de keuze voor de kist al lang vast (bijvoorbeeld in het boekje "voor als ik er niet meer ben...") en hoeft u daar dus niet langer over na te denken. Maar heeft u nog geen idee of twijfels. Neem dan even de tijd om onze collectie alvast op uw gemak hier online te bekijken.

Unigra uitvaartkisten

Unigra is een van de grootste producenten van uitvaartkisten in Nederland. Het ruime assortiment bestaat uit een grote diversiteit aan kwalitatief hoogwaardige uitvaartkisten. De uitvaartkisten worden op duurzame wijze in eigen beheer geproduceerd. Groen ondernemen vinden zij belangrijk en krijgt binnen het productieproces veel aandacht. Die duurzame focus is tevens terug te zien in het assortiment. Door bewuste keuzes te maken in houtsoort en bewerking worden uitvaartkisten steeds milieuvriendelijker. Zo is de natuurkist 100% biologisch afbreekbaar.

Gevlochten uitvaartkisten

Alle gevlochten uitvaartkisten zijn goedgekeurd door LVC en VTU, waardoor deze geschikt zijn voor zowel crematie als begraven. De codes die beginnen met FT zijn geschikt voor natuurbegraafplaatsen. Alle gevlochten uitvaartkisten zijn geproduceerd en ontwikkeld door Henk Boerland gevlochten uitvaartkisten en hebben dan ook de gegarandeerde kwaliteit die u van hen mag verwachten. Al sinds 1996 doen zij geen enkele concessie op kwaliteit en degelijkheid.

© Baptist uitvaartzorg 2024