Uitvaartkisten

De keuze van een uitvaartkist is een emotionele gebeurtenis en is niet altijd gemakkelijk te maken. Wel of geen uitvaartkist is een persoonlijke keuze en dus geen verplichting. Een lijkwake of lijkhoes kan namelijk ook. Kiest u voor een uitvaartkist, dan is veel mogelijk. De keuze voor het soort grafkist is heel persoonlijk. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een moderne kist of juist klassiek. Ook kan duurzaamheid van het materiaal een rol spelen in het maken van uw keuze.

Hieronder ziet u het assortiment uitvaartkisten die Baptist uitvaartzorg u kan aanbieden. Ondanks de ruime collectie kan het voorkomen dat u toch niet vindt wat u wilt. In dit geval kunt u bij Baptist uitvaartzorg een beroep doen op maatwerk. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Basis

Decor

De modellen in de Decor-uitvaartkistenserie zijn uitgevoerd in het bekende hollandse knikmodel grafkist met een vlak deksel, acht massief eiken grepen en acht kleine houten sluitbollen. De kist is gemaakt van een hoogwaardig spaanplaat met een luxe structuurfolie. Door het reliëf dat in deze folie aanwezig is wordt de illusie gewekt van massief hout. De oppervlaktestructuur van de kisten in combinatie met de bekleding en de handgrepen maakt deze kisten eigentijds met uitstraling en allure.

Fineer

Fineer zijn hele dunne houtbladen die verlijmd worden met een draagplaat. Deze draagplaten kunnen spaanplaat, MDF maar ook multiplex zijn. Bij gefineerde uitvaartkisten kun je aan de buitenkant niet of nauwelijks onderscheiden of het een fineerkist of een massieve uitvaartkist is. 

Kap

Brushed

Deze ‘Urban Style Coffins’ zijn stoer en krachtig van uitstraling. Het verticaal speciaal geborstelde fineer in combinatie met de handopgebrachte beitsbehandeling geven de kisten een eigen en ‘unpolished’ uitstraling. Deze Urban Style kisten passen in een zekere lifestyle, maar zijn niet voor iedereen weggelegd.

Homme & Femme

Organische gevormde designkisten ‘Femme’. Strak gelijnde trapeziumvorm designkisten ‘Homme’. 

Groen

Het ontwerp van de kisten is origineel en eenvoudig. Ze zijn gemaakt van Hollands hout uit bossen van Staatsbosbeheer. Het hout is onbehandeld en van goede kwaliteit. Ook hebben de beuken en grenen kisten en urnen het FSC®- keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het hout uit een duurzaam beheerd bos komt. De levenstekening van de boom is terug te zien in de houtstructuur en geeft een warme uitstraling.

Puur

In de Puur-collectie treft u een serie van natuurlijke ongespoten uitvaartkisten. Al het hout dat gebruikt word voor het vervaardigen van deze uitvaarkisten komt uit verantwoord beheerde bossen.

Eiken

Eiken is sterk, prachtig te bewerken en heeft een mooie structuur. Eiken uitvaartkisten worden door ons gemaakt van Europees eiken afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Het eiken wordt al eeuwenlang gebruikt als hoogwaardig meubelhout. Kisten van eiken hebben een hoog kwalitatieve maar ook nostalgische uitstraling.

Colors

Kleurgespoten kisten geven een individuele tint aan een uitvaartkist. Naast standaard witte en zwarte kisten ook vele kleurgebeitste kisten in deze collectie. Kunt u geen keuze maken dan zijn de kisten ook in een persoonlijke RAL-kleur op verzoek te bestellen.

Luxe

Onze stijlvolle luxe uitvaartkisten gemaakt van diverse massieve houtsoorten, ambachtelijk gemaakt en tot in perfectie afgewerkt.

Gevlochten

Opbaren en wades

© Copyright 2020 Baptist uitvaartzorg - All Rights Reserved