Over mij

Baptist uitvaartzorg, hoe ik ertoe kwam om uitvaartverzorger te worden.

Hoe ik er "inrolde" en waarom het uiteindelijk mijn passie werd, zonder al het mooie van het leven uit het oog te verliezen.

Hilbrand Baptist

Op 1 november 1993 ben ik begonnen in de uitvaartzorg en ik had geen idee waar ik aan begon. Als andere mensen dit werk konden doen, waarom zou ik dat niet kunnen? Als chauffeur en medewerker in de laatste verzorging ging ik aan de slag, een groot avontuur. Een aantal maanden liep ik mee met een zeer ervaren uitvaartverzorger, totdat hij vond dat ik genoeg wist om zelf een uitvaart te regelen. En zo rolde ik langzaam in dit zo bijzondere vak.

Gaandeweg ontdekte ik, dat ik het vak heel erg leuk vond totdat ik er niet langer onderuit kon, ik was en ik ben een gepassioneerd uitvaartverzorger. Niet geïntrigeerd door de dood, maar heel erg geïnteresseerd in mensen. Niet alleen het verhaal van de overledene boeit mij, maar ook het verhaal van diegene die hij of zij achterlaat.

Door een reorganisatie bij mijn toenmalige werkgever besloot ik om in 2017 mijn eigen uitvaartbedrijf, Baptist uitvaartzorg, te beginnen. Niet omdat ik per se een eigen onderneming wou beginnen, maar omdat mijn passie in het gedrang kwam.

Ik wil mijn aandacht geven aan u en aan het realiseren van uitvaartwensen. Dat is wat ik kan en dat maakt mij tot de uitvaartverzorger die ik ben. Niet altijd de vragen stellen op de geijkte wijze, maar u ook aan het denken zetten, u ideeën geven en mogelijkheden bieden. Ik probeer u te steunen door het regelen van praktische zaken, door het geven van aandacht, zorg en rust.

Een passie voor mensen in soms moeilijke omstandigheden

Baptist uitvaartzorg

Baptist uitvaartzorg 2023