Welke uitvaartverzekering?

Een uitvaart, begrafenis of crematie regelen kost geld. Gelukkig hebben veel mensen hier een verzekering voor. Veel mensen die een verzekering hebben bij een verzekeringsmaatschappij denken dat zij de uitvaart daar moeten laten regelen. Maar dat klopt niet. U bent vrij om de uitvaartverzorger van uw voorkeur te kiezen.

Om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke uitvaartwensen ten alle tijden gedekt zijn is het aan te raden uw uitvaartpolis elke 5 jaar te controleren en aan te passen waar nodig. Vragen over verzekeringen? ​Zoek gerust contact met Baptist uitvaartzorg, voor het maken van een afspraak, om samen naar uw verzekering te kijken.

Ongeacht waar u een uitvaartverzekering heeft afgesloten, u bent altijd vrij in de keuze voor een uitvaartverzorger. Daarvoor bent u niet gebonden aan uw verzekeraar. Er zijn veel misverstanden hierover, maar mocht u een verzekering hebben afgesloten bij onderneming A en u laat uw uitvaart liever verzorgen door onderneming B, dan kan dat. Ook bij Baptist uitvaartzorg uiteraard. In zo’n geval neemt Baptist uitvaartzorg contact op met de verzekeraar en zorgen voor de verdere financiële afhandeling.

Een verzekering elders?

Uitvaartverzekering: U kunt gewoon uw uitvaart door Baptist uitvaartzorg laten verzorgen.

  • Baptist uitvaartzorg regelt het met uw verzekering
  • Wilt u extra diensten bij uw huidige verzekering, dan moet u fors bijbetalen voor die extra diensten
  • Bij Baptist uitvaartzorg krijgt u meer diensten voor minder geld

Een naturaverzekering is een verzekering in diensten. De meest gebruikelijke diensten zijn gedekt. Denkt u hierbij aan het vervoer van de overledene, de opbaring thuis of in het uitvaartcentrum, het drukwerk (rouwkaarten/dankbetuigingen), een standaard kist en de personele kosten. Wilt u extra diensten? Die vallen buiten de naturaverzekering. Zoals kosten voor een advertentie, bloemen of de consumpties na de uitvaart.
Ook met een naturaverzekering kunt u bij Baptist uitvaartzorg terecht. De verzekeraar keert een bepaald bedrag uit voor het regelen van de uitvaart. Dit bedrag wordt verrekend met de kosten van Baptist uitvaartzorg. Ik kan namens u de polissen opsturen naar de verzekeraar met het verzoek het geld uit te keren.

Bij een kapitaalverzekering wordt het geld van de verzekering uitgekeerd. Met dit geld kunt u de uitvaart regelen. Ik kan namens u de polissen opsturen naar de verzekeringsmaatschappij(en) en zorgen dat het geld wordt uitgekeerd.

Wanneer u lid bent van een begrafenisvereniging zijn er vaak voordeelregelingen waar u gebruik van kunt maken; zo krijgt u vaak korting op het rouwvervoer, de kist en de kaarten en soms krijgt u ook een bedrag als korting uitgekeerd. Ook zijn er verenigingen die alleen geld uitkeren, ook als u kiest voor de uitvaartondernemer die door de vereniging wordt aanbevolen.
Wanneer u ervoor kiest de uitvaart niet door de uitvaartverzorger van de begrafenisvereniging te laten verzorgen, bepaalt het bestuur van die vereniging of u alsnog een uitkering krijgt voor uw lidmaatschap en zo ja, hoe hoog deze uitkering is. De regels hiervoor lopen per begrafenisvereniging behoorlijk uiteen. Het is daarom goed om u hier van tevoren al in te verdiepen.

belangeloos advies

Baptist uitvaartzorg is er voor iedereen, verzekerd of onverzekerd. Op geen enkele manier ben ik gebonden aan een verzekeringsmaatschappij. Daarom kan Baptist uitvaartzorg een onafhankelijk advies garanderen, een advies passend bij de uitvaart die u wenst.

Neem gerust vrijblijvend contact met Baptist uitvaartzorg op. Dan bespreken we de mogelijkheden en maken een precieze kostenberekening.

© Baptist uitvaartzorg 2024