Rouwvervoer

Het vervoer van de overledene bij een uitvaart hoeft al lang niet meer met de rouwwagen. Er zijn verschillende alternatieven. Zo is het mogelijk vervoer te kiezen dat bij de overledene past. Er zijn in de wet geen beperkingen met betrekking tot het rouwvervoer. Dit betekent dat in principe ook gebruik mag worden gemaakt van eigen auto. Meestal vindt het vervoer plaats met een rouwauto, maar u kunt ook kiezen voor een traditionele koets of loopkoets.

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden hoe het vervoer kan plaatsvinden. U vindt op deze pagina een aantal voorbeelden. Baptist uitvaartzorg kan u uitgebreid informeren over de vele mogelijkheden.

rouwauto

In rouwauto's zijn vele mogelijkheden. Moderne rouwauto's, stijlvolle klassieke rouwauto's en in verschillende kleuren.

uitvaartbus/uitvaarttruck

Uitvaartbussen in verschillende uitvoeringen. In de bus kunnen de overledene en een variërend aantal familieleden mee. En er is een uitvaarttruck. Eveneens is er een mogelijkheid het uitvaartframe te huren en op deze wijze gebruik te maken van de eigen truck.

uitvaartmotor

Een uitvaartmotor, verschillende merken, om geheel in eigen stijl het rouwvervoer te doen.

uitvaartfiets

Steeds meer mensen zoeken naar een alternatief voor een gemotoriseerde uitvaart. Een uitvaartfiets Leent zich daar uitstekend voor. Een uitvaartfiets maakt van een lopende of fietsende rouwstoet één geheel.

loopkoets

De loopkoets is een alternatief voor de rouwauto. U kunt zelf de loopkoets met daarop uw dierbare op een waardige wijze begeleiden. Zo kunt u langer dichtbij degene die gemist wordt blijven. Vanuit huis of uitvaartcentrum kan met de loopkoets de weg gegaan worden naar de plaats van de dienst en van daar tot naast het graf. Door de geringe omvang kan de loopkoets zelfs een kerk of aula bij een crematorium of begraafplaats binnengereden worden. Door de grote wielen met massief rubberen banden rolt de loopkoets zonder weerstand over zand- en grindpaden. Hellingen en stoepranden kunnen moeiteloos genomen worden.

rouwkoets

Rouwvervoer op een klassieke wijze zou kunnen met een rouwkoets. Hierin is redelijk veel keuze, zwarte koetsen, witte koetsen, een boerenkar, een speciale bloemenkoets, volgkoetsen, bijna te veel om op te noemen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

"bijzonder"

Er zijn heel veel mogelijkheden. Ik heb geprobeerd een overzicht te geven, van 'hotrod' rouwauto, uitvaartcaravan, rouwkoe, Tesla rouwauto en meer. Hieronder vindt u nog een aantal voorbeelden waarmee ik u vooral wil aanmoedigen u goed te oriënteren over de mogelijkheden. Vragen staat vrij, neem gerust contact met Baptist uitvaartzorg op, daar ben ik voor.

© Copyright 2022 Baptist uitvaartzorg - All Rights Reserved