Rouwverwerking

Rouwen is een emotioneel proces dat tijd kost. Iedereen rouwt op zijn eigen manier, voor de één is het lastiger dan voor de ander om alles weer goed op de rit te krijgen. Na de uitvaart kunt u altijd bij Baptist uitvaartzorg terecht voor informatie en advies. Baptist uitvaartzorg zorgt rondom de uitvaart altijd voor nazorg informatie met alle relevante zaken die geregeld moeten worden. 

Naast het zakelijke dat geregeld moet worden is er natuurlijk nog veel meer de emotionele kant. Juist als de uitvaart voorbij is keert de stilte weer en komen de emoties vaak los. De één kan daarvoor bij een pastoraal werker terecht, de volgende wil graag nog eens met de Baptist uitvaartzorg praten.

advies en tips bij rouwverwerking

rust goed uit

Rouwen kost erg veel energie van lichaam en geest. Probeer te ontspannen en als dat niet lukt in de avond, neem dan een moment op de dag om even te ontspannen en uw gedachten te verzetten. U kunt zich ook ontspannen door een oude hobby op te pakken of probeer juist wat nieuws.

tranen van verdriet

Krop uw gevoelens en emoties niet op, huilen kan opluchten en ontspannen en ook voor anderen is het een signaal dat iemand hulp en aandacht nodig heeft.


blijf praten

Soms wilt u even tijd voor uzelf hebben om te rouwen, maar let op dat u dit niet teveel gaat doen. Blijf praten met uw familie, vrienden en kennissen over degene die u mist. Vertel over de leukste momenten die u met hem of haar had en wat u het meest mist.

vraag om hulp

Laat anderen weten hoe je je voelt en of je hulp nodig hebt. Andere kunnen dit niet altijd aan je zien. Heeft u alles geprobeerd maar het gevoel dat het nauwelijks helpt of met vragen blijft zitten, neem dan eens contact op met het Landelijk Steunpunt Rouw (LSR) in Amersfoort.

Landelijk Steunpunt Rouw 

U kunt het LSR bereiken op telefoonnummer: 0334616896
Als u uw vraag naar het LSR wilt mailen, klik dan hier! Of kijk op www.steunbijverlies.nl.

© Baptist uitvaartzorg 2024