Uitvaarten in coronatijd

Wat zijn de consequenties

De regels rondom uitvaarten en corona veranderen voortduren en dat kan leiden tot verwarring. Mocht u vragen hebben over een specifieke situatie, zoek dan gerust contact. Het uitleggen aan kinderen welke regels er gelden bij afscheid en uitvaarten is wellicht nog moeilijker. Ook daar vindt u informatie over op deze pagina.

wat is de werkwijze van Baptist uitvaartzorg tijdens deze coronatijd

Mijn inzet is niet veranderd. Naar onmogelijkheden kijken levert alleen een negatief gevoel op. Veel liever kijk ik naar wat wel kan en probeer ik creatief om te gaan met de mogelijkheden die er zijn. Uiteraard houd ik mij aan de officiële voorschriften die er zijn en probeer ik per uitvaart, per gezin, per situatie zo passend mogelijk de uitvaart samen met u te organiseren. Regels worden aangepast, aangescherpt of veranderen en door alle juiste bronnen te raadplegen help ik u ook in deze tijd de uitvaart zo persoonlijk mogelijk vorm te geven.

Om niet zomaar wat te roepen, staat hieronder een knop, die u doorverwijst naar informatie van de Rijksoverheid met betrekking tot de mogelijkheden of onmogelijkheden bij uitvaarten.

Mocht er niet tussen staan wat u zoekt, neem dan gerust contact met Baptist uitvaartzorg, ik probeer de informatie te achterhalen die u nodig bent. 

hoe leg ik kinderen de speciale maatregelen uit die gelden bij afscheid nemen en uitvaarten?

Voor een goede rouwverwerking bij kinderen geldt dat ze altijd eerlijk antwoord krijgen op gestelde (en onderliggende) vragen, op een niveau die past bij hun leeftijd. Er is een website die documenten deelt om een handreiking te geven bij  het voorlichten van kinderen en waar door meerdere instanties naar doorverwezen wordt.

© Copyright 2022 Baptist uitvaartzorg - All Rights Reserved